Офіційний сайт Дніпрорудненської гімназії "Софія"

Пошук

Розділи

Електронні сервіси

Новини

STEM-тиждень: «Квітка – диво досконалості!»

#STEMтиждень_spring2024

Квітне-буяє фестиваль «STEM-весна – 2024» у нашому закладі освіти!

З давніх часів люди в усіх країнах світу захоплювалися красою квітів, складали про них легенди, пісні і казки. Учні 5-7 класів з вчителем історії Курпиш Т.В. збирали легенди і дізнавалися від чого залежить ставлення та що символізують квіти в різних країнах світу. Від давнини до сучасності квіти не тільки відігравали роль прикраси, а й носили символічне значення, відбиваючи почуття, ідеали та цінності різних суспільств. Ці символи не втратили свого значення і їх можна побачити і сьогодні. Учні створили квіти різними способами та створили збірку «Квіти в легендах країн світу», з якої можна дізнатися багато цікавої інформації про найпопулярніші садові квіти і те символічне навантаження, яке вони несуть.

У рамках фестивалю «STEM-весна – 2024» вчителем математики Куріпкою Т.І. та вчителем біології Міц О.М. був проведений бінарний урок для учнів 8-х класів з теми «Квітка – чудо досконалості».

Під час уроку була застосована програма WordArt, завдяки якій гімназисти створили хмаринки слів для королеви квітів, а також на координатній площині відобразили королеву-троянду.

Учениця 9-В класу Куріпка Віталіна презентувала розроблену хмаринку слів.

Учні 6 класів, вивчаючи тему «Тіла обертання», власноруч створили моделі циліндра, конуса та кулі і разом з вчителем математики Смішко О.І. вчилися знаходити об’єми цих тіл обертання та застосовувати набуті знання під час розв’язування задач прикладного спрямування. Під час вивчення теми «Координатна площина» діти разом з вчителями математики Притулою С.О. та Смішко О.І. вчилися не тільки будувати точки на координатній площині, а й мали змогу побудувати власну «Чарівну квітку». STEM-весна – це світ можливостей!



Середа, 24 Квітня 2024 17:31 | Переглядів: 7

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]