Офіційний сайт Дніпрорудненської гімназії "Софія"

Пошук

Розділи

Електронні сервіси

Новини

День числа π

Число π – одна з найвідоміших і найважливіших математичних констант у світі. Щороку математики усього світу відзначають 14 березня День числа π.

Це свято 36 років тому запровадив фізик із Сан-Франциско Ларрі Шоу. Він запропонував започаткувати це святкування саме 14 березня, адже на американський манер ця дата записується як 3/14, а саме 3.14 – перші три найбільш відомі цифри числа π. Крім того, саме 14 березня народився один із найвидатніших учених світу – Альберт Ейнштейн. З того часу святкування Дня числа π поступово набувало все більших масштабів, і у 2019 році ЮНЕСКО призначило 14 березня офіційним Міжнародним днем математики.

Цей день і у нашому закладі освіти пройшов неабияк цікаво! Вікторини, конкурси, цікаві презентації підготували вчителі математики та фізики для здобувачів освіти. Учні дізналися багато цікавих фактів, познайомилися з видатними вченими та розв’язували задачі з застосуванням цієї константи. Всі учасники отримали не тільки позитивні емоції, а й мали змогу прокачати свої знання!



Четвер, 14 Березня 2024 08:08 | Переглядів: 17

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]