Офіційний сайт Дніпрорудненської гімназії "Софія"

Пошук

Розділи

Електронні сервіси

Новини

Інженерний тиждень – 2024 - STEM-активність «Світ ілюзій»

#інженернийтиждень

Інженерний тиждень – 2024 - STEM-активність «Світ ілюзій».

Ілюзія – це обман зору, коли ми бачимо те, чого немає насправді. За допомогою графічних ілюзій створюються малюнки з ефектом руху чи об’єму.Учні 10-х класів разом з вчителем математики Наталією СОКОЛОВСЬКОЮ поринули у світ графічних та оптичних ілюзій. Під час занять учні познайомилися з математичними ілюзіями, які відомі європейські та українські художники використовували для створення картин. Зокрема, картини голландського художника М.К. Ешера, який переклав математичні абстрактні конструкції на мову графіки. Особливу цікавість викликали картини – загадки, коли під одним зображенням маскується інше, але вгадується при уважному розгляді. Це картини Стівена Гарднера «10 Левів», «11 Сов»: картини українських художників Олега Шупляка та Ігора Лисенка «Автопортрет під липами», «Кобзар», «Зимовий пейзаж» та інші. Наприкінці перегляду цікавих презентацій зробили висновок: математика проникла у всі сфери людського життя. А тема « Математичні ілюзії» заслуговує детального вивчення, і може стати темою майбутньої науково-дослідницької роботи.

Учні 7-9 класів разом з вчителем математики Яною ГАЛУТВОЮ познайомилися з трикутником Пенроуза, дізналися чому він ще має назву "неможливий трикутник" та спробували його намалювати.

Учні 10-11-х класів разом з вчителем фізики Світланою МІНЬКОВОЮ занурились у світ «Оптичних ілюзій» та з’ясовували види, причини та можливі наслідки оптичних ілюзій. Особливу увагу учнів привернула ілюзія руху – це ілюзія, коли статичний і нерухомий малюнок «оживає» і починає рухатися. А оптичні ілюзії в мистецтві надихнула учнів на створення власних малюнків. Ілюзія дивовижна!

#томущоцікаво.



П'ятниця, 26 Січня 2024 08:14 | Переглядів: 23

закрыть

Розмір шрифту: [великий] [маленький]

Схема кольорів: [біла] [синя] [зелена] [чорна]

Зображення: [чорно білі] [кольорові]

[+ Застосувати]   [- Скинути налаштування]